Üniversite’mizde Kudüs’e Destek Konferansı Düzenlendi

universite-mizde-kudus-e-destek-konferansi-duzenlendi

Üniversitemiz 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Ebu’l-iz El Cezeri konferans salonunda Kudüs’e destek konferansı düzenlendi. Üniversitemiz paydaşlığında öğrenci kulüplerimiz  Akademik Gelişim ve Düşünce Topluluğu ile Düşünce Feneri Topluluğu ve Anadolu Gençlik Derneği Şırnak Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen konferansa Genel Sekreterimiz Dr. Öğretim Görevlisi Mustafa Cabir Altıntaş katıldı. Programda ayrıca üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli yer aldı.

Kur’an-ı Kerim Tilavetinin okunması ve Kudüs ile ilgili sinevizyon gösteriminden sonra konuşmalara geçilen konferansta konuşan Üniversitemiz Genel Sekreteri Mustafa Cabir Altıntaş, Filistin ve Gazze de insanlık suçu işleyen İsrail’i kınadıklarını, kınamak ile yetinmeyeceklerini ve bu zulmü her platformda dile getireceklerini ifade etti. Genel sekreterimiz Altıntaş şu şekilde devam etti: “Şırnak Üniversitesi olarak Kampüsümüz içinde yer alan kantin ve sosyal tesislerimizde İsrail ve mallarına karşı boykot kararını desteklediğimizi bildirdik. Bu konuda destekçi olan tüm tesislerimiz ve kantin işletmelerimize teşekkür ediyoruz. Siz değerli öğrencilerimizden de bu konuda duyarlılık bekliyoruz. Filistin ve Kudüs davasını zihinlerde diri tutmak adına üniversitemiz çeşitli konferans ve seminerler düzenlemeye devam edecektir. İlkini gerçekleştirdiğimiz bugünkü Kudüs konferansımızın ikincisi Cuma günü 13:30 da ‘Geçmiş ve Gelecek Arasında Beytül Makdis’ adlı konu başlığı ile olacaktır. Misafirimiz Filistinden Beytülmakdis Çalışmaları Kurucu Teorisyeni olan Prof. Dr. Abd al- Fattah El-Awaisi olacaktır.”

Genel sekreterimiz Altıntaş, konuşmacılara ve katılım gösteren hocalarımıza, Sivil toplum kuruluşlarına, öğrencilerimize teşekkür ederek açılış konuşmasını tamamladı.

Konferansta Akademik Gelişim ve Düşünce Topluluğu Danışmanı Öğretim Görevlisi Erol Kılıçlı da yaptıkları çalışmalarla ilgili bir konuşma yaptı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Üniversitemiz Öğretim Görevlisi Dr. Öğretim Üyesi Veli Tatar, “Kur’ân’da ve diğer kutsal metinlere göre tarih boyunca İsrail zulmü” konusunda bilgiler verdi.

Üniversitemiz Öğretim Görevlisi Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Burak Çelebi de, Filistin’de yaşanılan zulme karşı yapılan boykotların önemine değindi.  Konferans zulme ve katliama uğrayan Müslümanlara dua edilmesinin ardından sona erdi.

24.11.2023 |  Genel Sekreterlik